Innovation Management Officer (IMO) -ohjelma järjestää perinteisen tulevaisuustapahtuman Helsingin Finlandia-talossa 24.11.2009. Gearshift Group on yksi IMO-ohjelman perustajista. Viime vuonna tapahtuma keräsi lähes 200 huippujohtajaa innovaatioteeman ympärille. Nyt tilaisuus laajenee entisestään sekä kooltaan että sisällöltään. Pääteemana on tällä kertaa Edisonin opit Suomelle. Thomas Edison on yksi maailmanhistorian tunnetuimmista keksijöistä ja liikemiehistä. Edison kehitti mm. yli 1,000 patenttia ja oli jättiläisyritys GE:n perustaja. Edisonin keksintöjä olivat mm. hehkulamppu, mikrofoni ja elokuvaprojektori.

Edisonin jälkeläinen ja kansainvälisesti tunnettu innovaatioguru ja esiintyjä, Innovate like Edison -kirjan kirjoittaja, yhdysvaltalainen Sarah Miller Caldicott saapuu tätä tapahtumaa varten pitämään tilaisuuden keynote -puheenvuoron. Caldicott kertoo: ”Olen vuosia perehtynyt Thomas Edisonin innovaatiomenetelmiin. Tästä työstä on muodostunut kehikko, jota menestyksekkäästi soveltaen voidaan innovaatioiden syntyä ja kaupallistamista tehostaa. Suomessa globaali talouskriisi on vaikuttanut kansantalouteenne voimakkaasti. Juuri näinä aikoina innovatiivisuuden merkitys on äärimmäisen tärkeä. Uskon, että Edisonin opeista on hyötyä, kun Suomen uutta kasvua rakennetaan. Olen äärimmäisen iloinen saadessani kutsun puhua suomalaiselle yleisölle.”

Caldicottin puheenvuoron jälkeen ohjelmassa on ajankohtainen huippupaneeli, jossa IMO -koulutusohjelman kouluttajat ja innovaatiokonsultit keskustelevat yleisön nostamista kuumimmista innovaatiokysymyksistä. Paneelissa nähdään Nero Oy:n partneri, innovaatiokirjailija ja innovaatiomenetelmien kouluttaja Jim Solatie, Capfulin partneri Saku Pitkänen, Innovatiivisuuden johtaminen -kirjan kirjoittaja, innovaatioaktivisti ja -yrittäjä (InnoSpa Consulting Oy, Kaipaus Finland Oy, Powerkiss Oy) Tuula Antola, tuoteinnovaatioiden johtava konsultti, entinen F-Securen ja Suunnon tuotekehitysjohtaja Jorma Kemppainen, johdon konsultointiyritys Gearshift Group:n partneri ja kasvuyrityskirjailija Jukka Kotovirta, yksi Suomen johtavista IT-vaikuttajista ja tietojärjestelmätieteen professori Tomi Dahlberg Helsingin kauppakorkeakoulusta, hallitusammattilainen ja tekniikan tohtori Jyrki Kontio sekä tulevaisuudentutkija ja yritysvalmentaja Ilkka Halava Prime Coaching & Consulting Oy:sta. ”Innovaatiojohtamisen koulutusohjelma on lähtenyt hienosti liikkeelle. On hienoa saada tämä asiantunteva kouluttajajoukko yhdellä kertaa keskustelemaan yleisön kanssa todellisista innovaation kipupisteistä ja ratkaisuista”, toteaa Endero Oy:n toimitusjohtaja ja IMO -ohjelman pääkoordinaattori Anthony Gyursanszky.

Tilaisuuden päättää ytimekkäiden näkökulmien sarja. Jim Solatie esittelee uunituoreen kirjansa ”Ideasta innovaatioksi” avainteemat ja nostaa esiin mielenkiintoisimmat ja ajankohtaisimmat innovaatio-opit Suomesta: ”Olen todella innoissani saadessani vetää yhteen lähes sadan suomalaisen yrityksen uunituoreet innovaatio-opit ja kokemukset, jotka ovat kerätty uutta kirjaani kirjoittaessa.” Microsoft Oy:n toimitusjohtaja Ari Rahkonen paljastaa puolestaan mielenkiintoisia näkökulmia siitä, miten innovaatiot syntyvät globaalissa Microsoftissa: ”Vuosi sitten julkistimme Tulevaisuustapahtumassa merkittäviä innovaatiojohtamista tukevan Innovation Management Process- ratkaisun yhdessä Enderon kanssa. Vauhti kiihtyy entisestään. Vuosi 2010 tulee olemaan Microsoftin kaikkien aikojen innovaatioiden julkaisuvuosi. Haluaisin avata suomalaisille kuulijoille hieman näkemyksiä siitä, miten Microsoft itse jatkuvasti huolehtii omasta innovaatiokyvykkyydestään. Uskon, että voin jakaa muutamia erinomaisia ideoita suomalaisille johtajille hyödynnettäväksi.”

Tilaisuus järjestetään Helsingin Finlandia-talossa 24.11.2009 klo 14.00 alkaen. Ilmoittautua voi www.imo.fi/tapahtuma2009/ verkkosivulla. Tilaisuus on ilmainen. Ennakkoilmoittautuneita on viime vuoden tapahtumasta jo yli 100. Paikkoja on jäljellä rajoitetusti.

Tilaisuutta edeltää klo 13.30-14.00 tapahtuman ja Sarah Millerin lehdistötilaisuus, johon voi ilmoittautua office@endero.com osoitteeseen.

Tapahtuman pääkoordinaattorina on Innovation Management Officer -koulutusohjelma sekä sponsoreina Endero, Microsoft ja Nero. Lisätietoa tapahtumasta: www.imo.fi/tapahtuma2009/ ja info@imo.fi .

Sarah Miller Caldicott

Thomas Edisonin sukulainen Sarah Miller Caldicott on työskennellyt luovuuden ja innovaation parissa koko elämänsä. Oman sukunsa innovaatiohistorian insipiroimana Sarah aloitti 20-vuotisen markkinointijohtajan

uransa globaaleissa huippubrändiyrityksissä, kuten Pepsico ja Unilever. Vuonna 1998 Sarah perusti oman konsultointiyrityksensä palvellen Fortune 500 –yrityksiä sekä pienempiä kasvuyrityksiä. Huolestuneena, että Yhdysvallat oli menettämässä omaa innovaatiokykyä, Sarah tutki kolme vuotta Edisonin innovatiivisia menetelmiä työskennellen läheisesti Edison- asiantuntijoiden ja tutkimusmateriaalin parissa. Nyt Sarahin uudessa kirjassaan ”Innovate Like Edison: The Success System of America’s Greatest Inventor” Sarah paljastaa ylivertaisen innovaatiojärjestelmän, jonka avulla Edison kehitti maailmaa muuttavia innovaatioita yli 60 vuoden ajan. Ammattimaisena esiintyjänä, kirjailijana ja konsulttina Sarah innostaa yleisönsä palkitulla yhdistelmällä kiinnostavaa sisältöä ja huumoria.

Innovation Management Officer (IMO)

Innovation Management Officer on Suomen ensimmäinen johtajille tarkoitettu käytännönläheisen innovaatiojohtamisen koulutusohjelma. Uuden ohjelman kohderyhmänä ovat toimitusjohtajat, johtajat ja johtajiksi kehittyvät esimiehet. Erityisen hyvin ohjelma sopii innovaatio- ja kehitysjohtajille tai -vastaaville. IMO-ohjelman suorittaneet johtajat pystyvät tehokkaasti luomaan erilaistavaa ja kannattavaa uudenlaista liiketoimintaa. Koulutusohjelma koostuu seitsemästä yhden päivän mittaisesta koulutuspäivästä joustavasti sijoiteltuna lukukauden ajaksi. Päiviin kuuluvat teoriaosuudet, käytännön harjoitukset ja todelliset aiheeseen liittyvät yrityscaset. Vuoden 2010 ohjelmiin ilmoittautuminen on alkanut.