Aalto-Yliopiston tutkija ja Gearshift Groupin analyytikko Juhana Peltonen kommentoi Ylen TV-uutisissa 6.9. Nokialta irtisanottujen tilannetta Aalto-yliopiston toteuttaman ohjelmistoyrityskartoituksen perusteella. Uutisleike on nähtävissä täällä (kohdassa 4:20).

Ohjelmistoyrityskartoitus on seurannut Suomen ohjelmistoalan kehitystä vuodesta 1998 lähtien. Kartoitus on viime aikoina saanut paljon julkisuutta tutkittuaan Nokian tilanteen vaikutusta Suomen ohjelmistoalaan.

Kesän 2012 tutkimuksen perusteella pienet ja keskisuuret ohjelmistoyritykset ovat palkanneet 650-850 Nokian tilanteen vuoksi vapautunutta osaajaa samalla, kun Suomen suuret ja perinteikkäät ohjelmistoyritykset ovat pääasiassa vähentäneet henkilöstöään.

Lisätietoja tutkimuksesta löytyy osoitteesta softwareindustrysurvey.org.